Belangrijke informatie omtrent het corona virus

Op deze pagina vindt u alle informatie omtrent het corona virus en de invloed die dit heeft op onze voorraden en beschikbaarheden.
Als er ontwikkelingen zijn die van belang zijn zullen wij dit uiteraard met u delen op deze pagina. Ook kunt u zich abonneren op onze nieuwsbrief.


Maandag 02-03-2020:
Ondanks verdere verspreiding van het coronavirus in Europa en andere delen van de wereld, lijkt het er langzaam op dat de situatie in China enigszins stabiliseert. Het betekent in ieder geval dat een deel van de mensen hun werkzaamheden weer kan hervatten. De meeste leveranciers waar One Stop Mobile mee werkt hebben inmiddels een deel van de productie weer in gang gezet. Dit houdt in dat de lopende orders langzamerhand weer uitgeleverd worden.

Op dit moment is het nog niet geheel duidelijk in hoeverre de achterstanden invloed hebben op onze voorraadposities. We zijn in ieder geval constant in contact met onze mensen in China om de meest urgente artikelen weer zo snel mogelijk in ons magazijn in Varsseveld te krijgen en daar waar nodig bij te schakelen.


Woensdag 19-02-2020:
Na een turbulente periode met veel onzekerheden over de omvang van het virus in China, lijken nu de eerste berichten door te sijpelen dat een daling plaatsvindt met betrekking tot het aantal nieuwe besmettingen. Dit zou een eerste aanzet kunnen zijn naar een voorzichtige terugkeer van het normale leven in China.

Een groot deel van onze leveranciers heeft inmiddels weer wat werkzaamheden hervat. Een aantal is ook al terug in productie, een aantal nog niet. Feit is wel dat het nog wel een tijd kan duren voordat de meesten weer op volle capaciteit kunnen produceren. Het zal voor een aantal producten inhouden dat levertijden langer zullen zijn dan in een normale situatie. Wij houden hier rekening mee en blijven u proactief informeren. Ons doel is om voorraadniveaus zo veel mogelijk op peil te houden en te zorgen dat u als klant hier zo min mogelijk last van ondervindt.


Maandag 10-02-2020:
Vorige week hebben we informatie gedeeld over de uitbraak van het coronavirus. Hierin gaven wij al aan dat de Chinese overheid de Nieuwjaarsvakantie met een week heeft verlengd in een poging verdere verspreiding van het virus in te dammen. De eerste bedrijven en fabrieken in China gaan vanaf vandaag weer open. Hiermee is officieel een einde gekomen aan de opgelegde verlenging van de Nieuwjaarsvakantie door de Chinese regering.

Ook een deel van de leveranciers van One Stop Mobile is weer in productie. Helaas lukt het niet al onze leveranciers om deze week de werkzaamheden weer te hervatten. Degenen die wel zijn begonnen, hebben wel aangegeven dat zij door personeelstekorten langer nodig zullen hebben om bestelde orders uit te kunnen leveren. In de loop van deze week zal duidelijk worden of ook de overige leveranciers weer op korte termijn van start zullen gaan.

Wij blijven ons uiterste best doen om vertragingen zoveel mogelijk te voorkomen of te beperken en hebben veelvuldig contact met onze mensen in China.
Wij hopen nog steeds dat de situatie snel zal verbeteren en het normale leven voor alle mensen in China weer terug zal keren.

 

Vrijdag 31-01-2020:
Zoals u ongetwijfeld mee heeft gekregen heeft China momenteel te kampen met een zorgwekkende uitbraak van het coronavirus. De Chinese Overheid, zorginstellingen, artsen en inwoners zijn momenteel bezig om de uitbraak zoveel mogelijk in te perken en te zorgen het virus onder controle te krijgen. Als One Stop Mobile B.V. zijn wij uiteraard zeer begaan met het lot van de vele mensen die deze uitbraak treft.

De Chinese overheid heeft inmiddels diverse maatregelen genomen en de hoogste staat van paraatheid afgegeven voor 30 van haar provincies. Tevens probeert men de situatie in het middelpunt van de uitbraak in de provincie Hubei zo snel mogelijk weer onder controle te krijgen. Daarnaast hebben wij vanuit onze mensen in China vernomen dat de overheid de vakantieperiode van alle arbeiders heeft verlengd van 3 februari tot minimaal 9 februari a.s. in een poging verdere verspreiding van het virus te beperken.

Informatie wijzigt momenteel op vele momenten, maar toch willen wij u informeren dat de diverse maatregelen wellicht invloed kunnen gaan hebben op toekomstige leveringen en voorraden van een aantal producten in ons assortiment. Naast een groot deel van ons Mobiparts assortiment worden producten van aantal andere merken in ons portfolio ook geleverd vanuit China.

Wij doen ons uiterste best om te voorkomen dat er vertragingen zullen ontstaan in onze bestellingen en leveringen vanuit China. Zoals u wellicht begrijpt kunnen wij helaas op dit moment hierop geen garanties afgeven. Wat wij wel kunnen en zullen doen is u tijdig, volledig en zo uitgebreid mogelijk informeren over eventuele gevolgen en ontwikkelingen in deze precaire situatie. We hebben veel en constant contact met onze mensen in China en proberen alles zo probleemloos mogelijk te laten doorgaan.

Wij danken u bij voorbaat voor uw begrip in deze situatie. We hopen, net als iedereen, dat deze situatie snel ten positieve zal veranderen.
Mocht u desondanks nog vragen hebben, staat ons team te allen tijde beschikbaar om uw vragen te beantwoorden. Neem daarvoor gerust contact met ons op.